direct oldtimer verzekeren bij Univé

Ben jij de trotse eigenaar van een oldtimer? Dan wil je deze kostbare bezit uiteraard goed beschermen. Een oldtimer is een bijzonder voertuig, die vaak niet gebruikt wordt voor dagelijks transport. Dit betekent dat het risico op schade of diefstal iets lager ligt, maar het is daarom zeker niet minder belangrijk om deze auto goed te verzekeren. In dit blog leggen wij uit waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste oldtimerverzekering.

Leeftijd van de auto 

Het is belangrijk om te weten dat niet alle oldtimers hetzelfde zijn. Hierbij speelt de leeftijd van je auto een rol. Auto’s die ouder zijn dan 25 jaar hebben meestal een oldtimer verzekering nodig. Hoewel iedere verzekeraar hiermee anders omgaat. Sommige verzekeraars stellen geen eis aan de leeftijd, maar kijken naar het aantal kilometers dat per jaar gereden wordt. Let er dus op welke voorwaarden aan de oldtimer verzekering verbonden zijn.

Beperkt gebruik

Bij het afsluiten van een oldtimerverzekering mag je ervan uitgaan dat je auto niet voor dagelijks gebruik is. Het gaat hier voornamelijk om recreatief gebruik. Je mag er niet mee naar je werk rijden en je mag geen passagiers tegen betaling vervoeren. Ook mag je de oldtimer niet verhuren.

Premie

De premie van een oldtimerverzekering is vaak lager dan die van een gewone autoverzekering. Hierbij zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo zijn er verzekeraars die een maximum aantal kilometers kennen op jaarbasis. Wanneer dit maximum wordt overschreden, kan de premie verhoogd worden. Verder kan de premie verhoogd worden wanneer de oldtimer gebruikt wordt voor ritten naar het buitenland.

Dekking 

Net als bij een gewone autoverzekering heb je de keuze uit een aantal dekkingen. De WA-verzekering is wettelijk verplicht. Maar er zijn ook andere opties. Zo kan je een beperkt casco verzekering afsluiten of een allriskverzekering. Bedenk hierbij wel goed welke dekking past bij jouw situatie.

Schadevrije jaren

Heb je al schadevrije jaren opgebouwd met je gewone autoverzekering? Dan kan je deze soms meenemen naar je oldtimerverzekering. Check dus bij de verzekeraar of dit ook voor jou geldt.

Een oldtimerverzekering afsluiten is belangrijk om je oldtimer goed te beschermen. Er zijn verschillende voorwaarden die per verzekeraar kunnen verschillen. Zo letten sommige verzekeraars op het aantal gereden kilometers per jaar en andere verzekeraars kijken naar de leeftijd van de oldtimer. Let er bij het afsluiten van een oldtimerverzekering dus goed op waar je op moet letten. Door het vergelijken van verschillende verzekeraars en het goed doornemen van de voorwaarden sluit je altijd de juiste oldtimerverzekering af die bij jouw situatie past.

 

Met deze informatie ben je klaar om je direct je oldtimer te verzekeren bij Univé!

Comments zijn uitgeschakeld.