motorrijbewijs

Het halen van je motorrijbewijs is niet goedkoop. Daarom is het goed om te weten dat je een aantal dingen kunt doen om de kans te vergroten dat je sneller mag afrijden. Daardoor kun je besparen op de motorrijlessen. Dit zijn onze tips:

Begin snel met je theorie

zelfs als je een autorijbewijs hebt moet je het theorie-examen voor het motorrijbewijs halen. Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen met leren. Want zonder theoriecertificaat het mag je niet voor het praktijkexamen afrijden.

Snel starten met je theorie heeft als voordeel dat je het geleerde direct tijdens de praktijklessen leert toe te passen. Daardoor maak je je de verkeersregels en de verschillende verkeersborden sneller eigen en kun je meer aandacht hebben voor het leren motorrijden.

Start in het voorjaar met motorrijlessen

Als je in het voorjaar start met het volgen van motorrijlessen is de kans groot dat je met goed weer het praktijkexamen kunt doen. Het voordeel daarvan is dat de betere weersomstandigheden het afrijden prettiger maakt en dat je na het behalen van je motorrijbewijs waarschijnlijk nog een aantal dagen met mooi weer hebt om van je motorrijbewijs te kunnen genieten.

Overweeg groepslessen

Als je op de leskosten wilt besparen kun je ervoor kiezen om in groepjes motorrijlessen te volgen. Het nadeel hiervan is dat je wat minder aandacht krijgt dan wanneer je voor individueel lessen kiest. Maak dus de afweging of je jezelf als een snelle of een wat langzamere leerling ziet. Als je een wat langzamere leerling bent, heb je waarschijnlijk meer aandacht nodig en kunnen individuele lessen de betere keuze zijn.

Wees kritisch bij het kiezen van een motorrijschool

Bij het kiezen van een motorrijschool is het van belang dat je goed onderzoek doet naar de kwaliteit van de rijschool. Kijk bijvoorbeeld naar reviews van leerlingen en kijk naar het slagingspercentage van de motorrijschool.

Naast onderzoek waarmee je een goed beeld kunt krijgen van de kwaliteit van de rijschool is het van belang om te kijken naar het aantal instructeurs. Een rijschool met meerdere instructeurs heeft de voorkeur als je sneller je motorrijbewijs wilt halen. Wanneer een inspecteur bijvoorbeeld door ziekte uitvalt kan een andere instructeur de motorrijlessen overnemen.

Boek een proefles voordat je een lespakket afneemt

Letpakketten kunnen financieel gezien interessant zijn, omdat je een korting krijgt doordat je meerdere lessen in één keer afneemt. Wij raden je aan om niet direct een lespakket af te nemen, maar om eerst een proefles te boeken. Tijdens de proefles ervaar je of de motorrijschool bij je past, zodat je daarna een weloverwogen beslissing kunt nemen over of je wel of niet een lespakket wilt afnemen.

Succes!

Comments zijn uitgeschakeld.