racefiets

Waar de maanden januari en februari soms eindeloos lijken te duren, komt er toch elk jaar weer een eind aan de korte donkere dagen waarin de zon zich nauwelijks laat zien. Af en toe een paar voorjaars-stralen en een steeds blauwere lucht; het begint buiten weer te leven! En dat leven is niet alleen terug te zien in de natuur; ook de wandelgebieden, hardloop tracks en fietspaden vullen zich steeds vaker.

Eenieder die van buiten sporten houdt, zal vast en zeker niet kunnen wachten op de vrolijkere dagen en zo zal de wielrenner al snel de racefiets uit de schuur trekken wanneer de zon zich eindelijk weer laat zien. Maar voor dat de eerste kilometers gefietst worden, is het toch van belang de fiets voor een check naar de fietsenmaker te brengen; je weet maar nooit! En ook tijdens het gehele fietsseizoen kan het geen kwaad de fiets zo nu en dan zelf eens flink onder handen te nemen. Welke producten zeker niet in jouw onderhoudskast mogen missen voor jouw racefiets? Lees snel met ons mee!

Fietsstandaard

Om jouw weg naar een goed-onderhouden fiets een stukje aangenamer te maken, is het verstandig om een fietsstandaard aan te schaffen. Bij een fietsstandaard kan je zelf bepalen op welke hoogte je de fiets plaatst. Dit is voor zowel je eigen houding, als voor het fietsonderhoud een groot voordeel. Zo scheelt het jezelf een pijnlijke rug en weet je zeker dat je goed bij de te behandelen plekken van de fiets kan.

Het onderhouden van je ketting

Voor het onderhouden van de ketting van je fiets heb je twee producten nodig. Ten eerste is het goed om na elke rit op je fiets, de ketting grondig schoon te maken. Probeer deze eerst schoon te maken met een sopje met warm water, gebruik daarna een ontvetter-spray. Let wel! Het is van belang een spray voor ontvetting te gebruiken die geschikt is voor een fietsketting! Nadat je de ketting goed hebt ontvet, is het verstandig deze weer te smeren met een wax. Doe dit het liefst de avond voor dat je weer op de fiets stapt. Met beide producten is het goed op te letten dat je enkel de ketting behandelt; de producten kunnen namelijk schadelijk zijn voor het materiaal van je racefiets. Weet je niet zeker waar je producten voor onderhoud van je fiets aan kan schaffen? Kijk dan eens op Oliehandel.nl om jouw fiets weer zo goed als nieuw te maken!

Starterskit en hulpboeken

Een ander product dat eigenlijk niet mag missen voor het onderhouden van jouw fiets, is een starterskit. In een starterskit bevinden zich alle tools (zoals gereedschappen) die van pas kunnen komen bij het onderhouden van jouw fiets. Wil je graag weten hoe je de fiets nou zo goed mogelijk behandeld en dan wel per onderdeel? Er bestaan veel doe-het-zelf-boeken die jou als geen ander wegwijs kunnen maken in de wereld van fietsonderhoud. Je kan natuurlijk ook altijd navraag doen bij de fietsenmaker!

Comments zijn uitgeschakeld.