Disselkist aanhanger

Een disselkist is super handig voor het opbergen van jouw losse materialen. Een disselslot of jouw andere toebehoren zoals spanbanden moeten ook een plekje hebben natuurlijk. Een disselkist wordt soms ook wel disselbox of disselbak aanhanger genoemd. Disselkisten worden gemaakt van twee soorten materiaal, kunststof en aluminium. De kunststof disselbak is wat lichter maar ook wat minder sterk dan aluminium disselboxen. Wij raden aan een disselbak met geringe hoogte te kopen als je jouw voorbord nog open wil maken. In deze blog vertellen wij zoveel mogelijk over disselkisten en de mogelijkheden wat betreft de montage.

Een disselkist is perfect voor het opbergen van los materiaal!

Kunststof disselkist

Een disselbak van kunststof is relatief licht, daarom zou je deze ook als onderbouw kunnen monteren. De Stabilo 510 x 340 x 300 mm is een van de populairste onderbouw disselbakken, deze disselbox heeft aan beide zijden inhammen waarmee de kist onder de aanhanger aan het chassis te monteren is. Er is ook een geïntegreerd slot gemonteerd op de Stabilo met een afdekkap zodat deze is beschermd tegen vuil en water.

Ben jij op zoek naar een waterdichte disselkist, kijk dan naar de Profibox Plus, deze is IP55 gekeurd en gemaakt van kunststof. Door de overlappende deksel heeft water geen schijn van kans bij deze disselkist, roestvorming is verder ook niet aan de orde omdat alle materialen van kunststof zijn. Hieronder staat nog puntsgewijs uitgelegd wat de voordelen van een kunststof disselkist zijn:

  • Geschikt om als onderbouw te monteren (Stabilo)
  • Relatief licht
  • Volledig waterdicht
  • Geen roestvorming

Disselkist van aluminium

Bij disselkisten van aluminium is roestvorming ook niet aan de orde, daarnaast zijn ze ook nog super sterk. Deze disselkist heeft misschien al een slot geïntegreerd, anders zou je zelf een hangslot kunnen monteren. Zo kan je veilig en ideaal jouw wielklem of gereedschap opbergen. Vaak worden deze disselboxen op bagagewagens gebruikt maar deze kan je ook kopen voor jouw vouwwagen of boottrailer zodat je jouw visspullen op kan bergen bijvoorbeeld. Deze disselkisten kan je aanschaffen in verschillende maten.

Disselbox montage mogelijkheden

Bij lage disselkisten kan je jouw voorklep open doen maar dan offer je wel wat ruimte op die je misschien nodig zal hebben. Door te meten hoeveel ruimte er zit tussen het scharnier van de laadklep/voorklep en de bovenkant van de dissel kan je erachter komen wat de maximale hoogte van de disselkist kan zijn. Als je het hele voorbord liever vrij wilt houden kan je ook disselkisten voor de onderbouw monteren, hiervoor worden vaak 4 gats ankerplaten gebruikt.

Meer disselkist informatie

Weet je nog steeds niet precies welke disselkist het beste bij jou past na het lezen van deze blog? Geen zorgen, neem gerust een kijkje op Aanhangwagendirect.nl, de disselkisten van Aanhangwagendirect zijn van topkwaliteit. Zij zijn de specialist als het gaat om aanhanger onderdelen en aanhangers. Heb jij een andere vraag over disselkisten of andere onderdelen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl. Zij zullen jouw vragen vriendelijk beantwoorden en helpen met het maken van een keuze.

Comments zijn uitgeschakeld.