Disselsloten aanhanger & caravan

Een disselslot is de ideale oplossing om jouw aanhanger te beschermen tegen diefstal, je wilt namelijk niet dat jouw nieuwe aanhanger gestolen wordt. Met een disselslot voor aanhangwagens kan niemand zomaar jouw aanhanger aankoppelen aan hun auto. Het doel van elk disselslot is hetzelfde ondanks de andere verschillen. In deze blog bespreken wij de disselsloten en de voordelen.

Welk disselslot is passend?

Een keuze maken kan best moeilijk zijn door de hoeveelheid disselsloten op de markt. Het type koppeling is handig om te weten voor het aanschaffen van een disselslot. Het typenummer van de koppeling kan je vinden op de koppeling zelf. Verder moet je ook weten of je een geremde of ongeremde koppeling hebt. Als laatste moet je letten op de aansluiting van de dissel en hoe de koppeling is bevestigd, onderbouw disselsloten zijn 1x verticaal en 1x horizontaal bevestigd of 2x horizontaal.

Een koker disselslot

Zoek je de voordeligste optie, kies dan een koker disselslot. Deze is universeel op een paar koppelingen na, vaak dekt een koker disselslot de hele koppeling af. Wil je het disselslot ook aangekoppeld gebruiken, kijk dan naar het tasjesmodel. Deze is alleen niet geschikt voor 3500 kg koppelingen en veiligheidskoppelingen.

Onderbouw disselsloten caravan

Een onderbouw disselslot bestaat uit twee componenten, een vast deel die altijd aan de koppeling zit en een los hangslot. Let goed op want deze sloten kan je gekeurd en ongekeurd aanschaffen, kijk of jouw verzekering een keuring vereist om zo het juiste disselslot te kopen.

Let altijd op de manier van montage!

Schuif- & beugelsloten aanhanger

Een beugelslot heb je binnen 10 seconden bevestigd en dan is jouw aanhanger al beveiligd. Deze sloten kunnen alleen niet blijven zitten tijdens het rijden, maar voor 10 seconden erop en eraf lijkt dit geen probleem. Door de felle kleur heeft dit slot ook op afstand al een afwerende werking op dieven. De meeste schuif- & beugelsloten zijn universeel toepasbaar. Als je het slot aangekoppeld en ontkoppeld wilt gebruiken, is een beugelslot de beste keuze.

Disselslot van AL-KO

Alko heeft disselsloten die over eigen koppelingen heen passen, let hierbij goed op het typenummer van de koppeling. De DoubleLock Compact Eagle is een populair Alko disselslot voor geremde koppelingen. Deze Compact Eagle past op de volgende Alko koppelingen:

  • AK10
  • AK300
  • AK160-A
  • AK160-B
  • AKS160
  • AKS1300
  • AKS2004
  • AKS3004

Onderhoud van jouw disselslot

Een disselslot is redelijk lichtgevoelig, om ze soepel te houden dienen ze vaak ingespoten te worden met WD-40. Als de sleutel niet goed in het slot zit dan kan het slot vastslaan, aangezien de cilinders worden geforceerd. Als iemand dus met een schroevendraaier jouw aanhanger probeert te stelen dan gebeurt dit ook, daarom is het handig het disselslot regelmatig in te spuiten met WD-40 of even in een badje met WD-40 te leggen.

Meer informatie over disselsloten?

Voor meer informatie kan je naar Aanhangwagendirect.nl. De disselsloten van Aanhangwagendirect zijn van topkwaliteit. Zij verkopen topmerken zoals Alko, DoubleLock, Knott, Albe en Winterhoff. Voor eventuele vragen kan je altijd naar de klantenservice van Aanhangwagendirect, zij helpen je graag verder!

Comments zijn uitgeschakeld.