Dit zijn de 3 best betaalbare offroad auto’s van 2022

Steeds vaker komen auto’s die geschikt zijn voor offroad rijden ter sprake. Hoewel Nederland voor autorijders niet direct net zo spannend is als landen zoals IJsland, Noorwegen, Oostenrijk of, we noemen maar iets, Georgië, hebben we wel steeds vaker te maken met extremere weersomstandigheden zoals hevige sneeuw- of regenval. Een auto met vierwielaandrijving kan dan wat beter uit de voeten dan de Peugeot 207 uit 2005 waar je oma misschien in rijdt. Maar ook wanneer je van plan bent een lange roadtrip met je auto te maken, is een auto met vierwielaandrijving een goed idee. Zo ben je namelijk op het heftigste goed voorbereid. Maar offroad auto’s lijken vaak duur te zijn. Toch zijn er ook betaalbare opties: wij zetten de meest betaalbare versies voor je op een rijtje!

1.      De Suzuki Ignis 1.2 Allgrip Select

Dit is de allergoedkoopste auto out there met vierwielaandrijving. De Ignis is best een leuke auto: met een kostenplaatje van 17.672 euro krijg je veel terug voor zo’n prijs. De auto heeft een vrolijk uiterlijk: de achterkant doet denken aan de SC100 ‘Whizzkid’ uit 1978. De Ignis weegt nog geen 800 kilo – het vermogen van 90 pk is zeker niet slecht. De auto geeft niet dezelfde voordelen als duurdere 4×4’s, maar uiteraard geniet je wel van een airco en mooie lichtmetalen velgen.

2.      De Fiat Panda Cross

Je gelooft het niet, maar ook de Fiat Panda is tegenwoordig te verkrijgen met een stevige vierwielaandrijving. De aanschafprijs van deze auto is 19.995 euro, waarvoor je een 90 pk sterke tweecilinder met turbo krijgt. De Panda ziet er stoer uit; heeft grote bumpers, een flinke grille en stoere, antracieten velgen. Als je dan toch door de blubber gaat rijden, dan kun je het maar het beste doen in deze vrolijke maar stevige versie van de bekende ouderwetse Panda.

3.      De Dacia Duster

De Dacia Duster is een van de beste aanbiedingen uit dit rijtje – voor pak ‘m beet 22.000 euro heb je een auto met 125 pk, stevige vierwielaandrijving en een prachtig uiterlijk. De auto is sportief en gestroomlijnd en heeft een modern uiterlijk – in tegenstelling tot de andere auto’s in dit rijtje is de Dacia Duster een chique optie om mee door de modder te rijden. Mocht je geen 22.000 euro op zak hebben om dit pareltje mee aan te schaffen, dan kun je uiteraard ook altijd nog kiezen voor Dacia Duster private lease, waarbij je voor een vast bedrag per maand in deze prachtwagen rijdt – alleen de brandstof betaal je zelf!

Vierwielaandrijving

Je rijdt dus voor een redelijk bedrag al in een auto die vierwielaandrijving heeft. En hoewel het vaak als extraatje wordt beschouwd en niet direct nodig voor onze Nederlandse wegen, is het toch behoorlijk fijn als er ineens een dik pak sneeuw ligt of wanneer je op vakantie in Italië over een rotsig bergweggetje moet rijden. Welke schaf jij aan?

Comments zijn uitgeschakeld.