rolstoelbus

Wanneer je (plotseling) een rolstoelbus nodig hebt, of dat nu privé of zakelijk is, dan kan dat best een grote uitgave zijn. Een rolstoelbus leasen is dan ook zeker het overwegen waard. Natuurlijk moet je hierbij rekening houden met een overeenkomst die vaak voor een langere periode geldt, maar er zitten ook een heleboel voordelen aan verbonden. In dit artikel bespreek ik de verschillende voordelen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

De bus is nieuw en betrouwbaar

Een rolstoelbus leasen geeft je de mogelijkheid om in de nieuwste bus te rijden, waarmee je veilig en betrouwbaar de weg op kunt. Dat geeft waarschijnlijk een veel beter gevoel dan wanneer je in een ‘oude’ tweedehands bus rijdt. Gaat er een keer iets kapot of heeft de bus een onderhoudsbeurt nodig? Dan is er een grote kans dat dit gewoon bij de lease-overeenkomst in zit en jij hier geen extra kosten aan hebt. Dat scheelt een hoop zorgen en zorgt voor een stukje zekerheid. 

Je hoeft niet in één keer veel geld uit te geven

Eigenlijk is dit het grootste voordeel als we het hebben over het leasen van producten in het algemeen. Bij een lease overeenkomst betaal je namelijk een vast bedrag per maand om in de bus te rijden en hoef je het aankoopbedrag dus niet in één keer af te tikken. Wanneer de behoefte naar een nieuwe rolstoelbus vrij onverwachts is, kan het zijn dat je het geld zelf ook niet hebt. In dit geval is leasen het perfecte alternatief.

De rolstoelbus is direct jouw eigendom

Er zijn verschillende vormen van leasen, private lease en financial lease. Hoewel je bij beide aan een overeenkomst vast zit waarbij je maandelijks betaalt, zitten er ook wat verschillen tussen de twee. Zo is bij financial lease de bus na afloop van de leaseperiode van jou, waar dat bij private lease niet zo is. Bij financial lease mag je de bus dan ook vanaf de aanvang van de leaseovereenkomst al als jouw eigendom beschouwen. Je betaalt de bus als het ware af. Dit betekent echter wel dat je ook het economische risico van de rolstoelbus draagt en dat de maandelijkse kosten vaak niet all inclusive (inclusief onderhoud en reparaties) zijn. Bij private lease dekken de maandelijkse kosten het onderhoud en reparaties meestal wel en heb jij geen economisch risico omdat de bus niet van jou is.  

Comments zijn uitgeschakeld.