camper

Ben jij nieuw in de camperwereld, maar wil je toch je eerste eigen camper aanschaffen? Dan is het goed om eerst naar een tweedehands camper te kijken in plaats van meteen een nieuwe te kopen. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel. 

Is het camperleven wat voor je?

Wanneer je voor het eerst zelf met de camper op reis gaat weet je eigenlijk nog helemaal niet wat je kunt verwachten. Is het camperleven wel wat je ervan verwacht had en welke dingen vind je belangrijk aan een camper? Daar kom je allemaal alleen maar achter wanneer je zelf met de camper op pad gaat. Wanneer je dan meteen een nieuwe camper gekocht hebt, en je komt erachter dat het toch niks voor je is, dan is dat zonde van je geld.

Veel goedkoper, toch kwaliteit

Misschien is deze reden vanzelfsprekend, want tweedehands is meestal goedkoper dan wanneer je iets nieuw koopt. Toch kan het in de camperwereld echt een heleboel geld schelen. Een nieuwe camper daalt na aanschaf namelijk meteen in waarde, maar dat zegt niks over de kwaliteit. De kwaliteit van tweedehands campers is namelijk vaak nog erg goed. Stel je voor dat je kunt kiezen tussen een tweedehands knaus camper of hetzelfde model nieuw, dan is het altijd goed om even bij de tweedehands te gaan kijken. Natuurlijk is het bij een tweedehands wel belangrijk om extra goed te checken of alles echt nog zo goed is als dat het lijkt. 

Minder levertijd

Een andere, fijne bijkomstigheid is dat een tweedehands camper vaak veel minder of zelfs geen levertijd heeft. Koop je een nieuwe camper, dan krijg je vaak te maken met een flinke levertijd (indien de camper niet op voorraad is). Hierdoor kan het zijn dat je (te) lang moet wachten tot je op reis kunt met je eigen camper. Wil je snel de weg op? Dan kun je beter kiezen voor een tweedehands camper. Deze kun je misschien dezelfde dag nog meenemen, waardoor je er sneller van kunt genieten. Natuurlijk kun je niet iedere tweedehands camper meteen meenemen, maar de levertijd is altijd korter dan die van een nieuwe. Houd wel rekening met een afleverpakket, zowel bij een nieuwe als bij een tweedehandse camper. Wil je dit bij de koop in, dan kan het zijn dat de levertijd wat langer is. 

Comments zijn uitgeschakeld.