Elektrisch rijden is het middel van vervoer van deze tijd en voor de toekomst. Kun je je voorstellen dat je over 25 jaar nog bij de benzinepomp staat om je tank vol te gooien met benzine? Of zie je jezelf eerder bij een laadstation staan om je elektrische bolide in recordtempo op te laden om je weg te vervolgen naar je vakantiebestemming? Dat laatste zal met zekerheid eerder het geval zijn. Maar hoe makkelijk is het als je niet altijd of eerst naar een laadstation moet, maar dat je dit gewoon thuis kunt doen!
Je eigen laadpaal
Een eigen laadpaal aan huis of in je tuin met een app waarmee je altijd kan zien hoe vol je accu nu is van je elektrische auto, dat klinkt als muziek in de oren. Een laadpaal thuis heben is natuurlijk ideaal. Zo zorg je ervoor dat je elke ochtend met een volle accu je reis kunt beginnen naar werk of dat gezellige weekendje weg met je gezin. Iedere uitvoering van een laadpunt kun je krijgen in de vorm van een laadpaal of als een laadpunt die je aan de muur bevestigt. Je kunt daarbij ook kiezen of je type 1 of type 2 laadpaal zou willen. Belangrijk is om te bekijken wel type stekker en aansluiting jouw elektrische auto nodig heeft. Niets is in dit geval zo vervelender dan een verkeerde keuze van de aansluiting waardoor je je auto niet kan opladen.
Smart charching
Sommige laadpalen zijn tegenwoordig voorzien van een technologie dat smart charching heet. Dat is niet alleen ontzettend gebruiksvriendelijk, maar heeft ook belangrijke voordelen. Zo maakt deze technologie gebruik van dynamic charging en van load balancing. Dat houdt in dat je laadpaal voorkomt dat het piekvermogen wordt overschreden op het elektriciteitsnet. Op jaarbasis levert dat geld op. Met de functie load balancing kun je ervoor zorgen dat het opladen van meerdere auto’s tegelijk op een eerlijke manier verdeeld wordt. Zo voorkom je dat de auto van je partner eerder opgeladen is dan die van jezelf. Met een app die bijgeleverd wordt kun je ook precies zien wanneer je elektrische auto volledig is opgeladen en kun je het laden stopzetten. Dat voorkomt het onnodig gebruiken van stroom door je laadpaal en vele euro’s verlies uit je portemonnee.
Installatie
Als je eenmaal hebt gekozen voor een laadpaal van Cablesoolutions dan kunnen zij er ook voor zorgen dat jouw keuze ook wordt geïnstalleerd. Door het landelijke netwerk van installateurs kunnen zij er voor zorgen dat jou laadpaal snel en veilig wordt aangelegd. Je krijgt een servicepakket bij de installatie die ervoor zorgt dat de monteur op elke gewenste locatie in Nederland jouw laadpaal installeert, waarbij de voorrijkosten, arbeidsuren, een aardlekautomaat en maximale aanleg van 10 meter (data)kabel inbegrepen zijn. Wanneer je zou moeten graven voor de aanleg en je meer lengte voor kabel nodig hebt dan kost je dat wat extra, maar kan in overleg wel in orde worden gemaakt. Zo hoef je niet zelf met een schep aan de gang!