auto

Kunt u een autoruit vervangen zonder eigen risico te moeten betalen? Absoluut!! Veel automobilisten kiezen er voor om zich zo goed mogelijk in te dekken tegen verschillende vormen van schade. Het kan hierbij gaan om schade aan de carrosserie van het voertuig, maar wat te denken van autoruitschade? Sterker nog, autoruitschade komt veel frequenter voor waardoor het erg belangrijk is om u hier goed tegen te laten verzekeren. Beschikt u over een WA+ of een all risk verzekering? Dan is schade aan uw autoruiten altijd verzekerd. Jammer genoeg hanteren verzekeraars in dit geval een zogenaamd eigen risico waar u toch nog zelf als verzekeringsnemer voor moet opdraaien. Of kan het ook anders? Lees snel verder en ontdek hoe een autoruit vervangen zonder eigen risico mogelijk wordt gemaakt!

Hoe ontstaat schade aan een autoruit?

Schade aan een autoruit kan op zeer veel verschillende manieren ontstaan. Wanneer u met name op een snelweg rijdt is het mogelijk dat er een steentje onder de banden van één van uw voorliggers door schiet waardoor het tegen uw voorruit aan komt. In dit geval kan er een sterretje ontstaan, maar er kan ook meteen sprake zijn van een flinke barst. Een andere oorzaak van een beschadigde autoruit kan bijvoorbeeld komen door een vogel die met een hoge snelheid tegen de voorruit vliegt of wat te denken van vandalisme? Schade die ontstaat aan één van uw autoruiten is dus extra vervelend omdat u hier vaak zelf helemaal geen schuld aan heeft. Bent u goed verzekerd, dan hoeft u gelukkig niet zelf voor (al) de kosten op te draaien.

Wanneer een autoruit vervangen?

Op het ogenblik dat er schade is ontstaan aan één van de ruiten van uw auto is het van belang om deze meer in detail te gaan bekijken. Lang niet alle schade hoeft namelijk even problematisch te zijn, in tegendeel. Is er sprake van een klein sterretje? Dan is een autoruit reparatie met epoxyhars nog goed te doen. Gaat het echter om een verbrijzelde autoruit of is er sprake van een grote barst? Dan wordt de situatie wat complexer. Dan is uw autoruit laten vervangen veelal de enige oplossing. Het is goed om er rekening mee te houden dat een beschadigde autoruit in bepaalde gevallen kan zorgen voor een afkeuring voor de apk. U moet zich wat dit betreft de volgende vragen stellen:

  • Is de schade terug te vinden in het gezichtsveld van de bestuurder?
  • Zorgt de schade voor een verminderd zicht op de (snel)weg?
  • Is de schade terug te vinden in de voorruit, de achterruit of één van de zijruiten?

Op het ogenblik dat de autoruitschade in het gezichtsveld van de bestuurder is gelegen brengt dit een potentieel gevaar met zich mee voor niet alleen de inzittenden van de auto, maar ook voor de andere weggebruikers. In dit geval zal altijd een afkeuring volgen voor de apk wanneer er geen autoruit reparatie is uitgevoerd. Het is dan ook absoluut aan te raden hier tijdig actie tegen te ondernemen.

Autoruit vervangen door een after market exemplaar

Indien u bent geconfronteerd met een beschadigde autoruit is het altijd belangrijk om op zoek te gaan naar een oplossing waarbij er zo weinig mogelijk kosten gemaakt hoeven te worden. U mag dan wel uitstekend verzekerd zijn, te hoge kosten kunnen er voor zorgen dat u in de nabije toekomst voor uw verzekering meer moet gaan betalen. Indien u op zoek bent naar de beste oplossing op het gebied van een prijs-kwaliteitverhouding voor uw beschadigde autoruit is het altijd de moeite waard om deze te laten vervangen door after market autoglas. Een dergelijke autoruit wordt gemaakt in dezelfde fabriek als een originele autoruit en maakt bovendien deel uit van dezelfde productielijn. De kwaliteit is gelijk aan een originele autoruit, maar beschikt niet over een zogenaamd merklogo. Het ontbreken van dit merklogo zorgt er voor dat u een zeer aanzienlijke besparing kunt realiseren, zelfs in vergelijking met een tweedehands, origineel exemplaar.

Tot 150 euro korting op uw eigen risico!

Bent u goed verzekerd voor autoruitschade en stuurt uw verzekeraar u naar een FOCWA-gecertificeerde autoruithersteller? Deze experts zijn uitermate geschikt om uw beschadigde autoruit te herstellen en daarnaast ontvangt u vaak ook nog eens een korting op uw eigen risico tot 150 euro! Concreet betekent dit dat u meer dan waarschijnlijk niets zelf hoeft te betalen. Het overige bedrag buiten het eigen risico wordt immers door uw verzekeraar betaald. Het is onnodig om te zeggen dat dit u een zeer interessant financieel voordeel oplevert! Echt goedkoop autoruit vervangen wordt hierdoor een fluitje van een cent zonder dat er op het vlak van kwaliteit wordt ingeleverd.

Ook autoruit vervangen zonder eigen risico?

Het is algemeen bekend dat het laten vervangen van een autoruit bij ruitschade in bepaalde situaties erg veel geld kan kosten. Niet alleen zijn mensen zich vaak niet bewust van het bestaan van after market autoruiten, daarnaast kan ook de verzekering u met een extra kostenpost opzadelen. Wilt u er zeker van zijn dat u zo optimaal mogelijk bent ingedekt tegen ruitschade? Wees er dan zeker van dat u beschikt over een WA+ of een all risk verzekering en laat uw autoruit vervangen zonder eigen risico door een beroep te doen op één van de FOCWA-gecertificeerde autoruitherstellers. Door met deze beide zaken rekening te houden zult u merken dat u altijd gerust kunt zijn voor wat de kostprijs van ruitschade aan uw auto betreft.

Comments zijn uitgeschakeld.